torsdag 30 maj 2013

Helg redan?!

Tjosan! Den här veckan har varit läskig, den har gått så sjukt snabbt, det är redan fredag imorgon!?

Har sånn träningsvärk i låren och röven från i förrgår. Igår gick jag ut på en 45 min promenad ändå, blev så trött på att sitta hemma bara. Ska nog ut på en powerwalk snart för det är så fint väder, vill inte vara inne på gymmet då haha.

Imorgon drar jag hem till Värmskog och sen till Tonår i Grums på kvällen! På lördag ska jag ju som sagt in till Karlstad igen på Crossfit och senare på kvällen ska jag grilla med några kompisar hemma i Värmskog. Måste även hinna plugga någon gång under helgen haha, har två prov nästa vecka ju! :\ Men men, kommer bli en grym helg tror jag, hoppas även på fint väder!

Nu blir det en promenad i det fina vädret!

Måste ju se fin ut på min blogg...




onsdag 29 maj 2013

Vilodag från både träning och plugg

Onsdag kväll och nu är jag äntligen klar med min svenska presentation för alltid! Min lärare sa att det var jättebra och att jag skulle vara nöjd, så det kändes bra. Mitt språk var dock inte felfritt haha, har en tendens att blanda svenska och engelska ord/grammatik (vilket ni säkert har märkt om ni läser min blogg). Jag gör det verkligen utan att tänka på det eftersom det låter bra i mitt huvud liksom. Något jag måste jobba på i alla fall, både muntligt och skriftligt. :) Enligt min lärare sa hon att det inte spelar så jättestor roll. Kommer ju dra ner lite på språk delen av betyget men resten var väldigt bra så jag skulle som sagt vara nöjd! Im happy! :D

Nu kan jag fokusera på psykologi och fysik proven som jag har nästa vecka. Men ikväll tänker jag ta en vilodag från både träning och plugg, kände att jag behövde det! Finns nästan inga roliga pass att gå på på Friskis och jag vill inte gymma 3 dagar i rad (ganska tråkigt asså...), har även träningvärk från igår, skönt det i alla fall!

Igår när jag cyklade hem från Friskis så hade de öppet in till Crossfit stället som finns här. Har undrat hur det såg ut där och det såg så badass ut att jag var tvungen att googla lite när jag kom hem. Slutade i alla fall med att jag och Ebba ska dit på lördag för ett introduktions/prova på pass. Kommer bli spännande! :)

Nu ska jag fortsätta nörda HIMYM (ska börja med säsong 8 nu)...




tisdag 28 maj 2013

Uppdatering

Hejhej, längesen jag bloggade banne mig! Har haft fullt upp kan jag lova er!

I fredags när jag hade kommit hem till Värmskog så packade jag och åkte nästan direkt till Sandvikengården i Edane. Övade in olika sketcher och låtar med alla tonåringar och ledare inför nästa dag då alla deltagare skulle komma.

På lördag så kom alla andra och efter en snabb liten inledning så drog jag och Fannie ut och satte oss i skogen för att ha en kontroll på en promenad som alla skulle gå. Alla var dock så sega på att gå så vi satt där ute i drygt 2 h bland alla mygg. Usch...Gick sen tillbaka, spelade volleyboll, åt mat, sjöng, hade lägerbål och dansade ringlekar på kvällen (tradition för Tillsammanslägret). Stannade uppe och spelade kort sen med två andra och somnade strax efter tre.

På söndag så var det gudstjänst och avslutning på lägret. Spelade även en massa volleyboll och paddlade samt välte en kanot med Fannie, var så sjukt kallt! Åkte sen hem igen och lyckades sova i typ 3 h. Var helt borta sen när jag vaknade och mådde sjukt dåligt. Resten av kvällen sen så packade jag och målade naglarna. Lägret var sjukt lyckat och jag hade riktigt kul!

Igår var jag så äckligt trött. Startade dagen med tyska och fick mitt slutbetyg (fick C, looool, fattar inte...). Hade sen världens håltimme så jag släpade hem mina tunga väskor på bussarna men när jag väl kom hem så insåg jag att jag hade glömt husnyckeln hemma i Värmskog. Så det var bara att åka tillbaka till skolan igen. På kvällen sen drog jag och körde ett pass på Friskis, blev inte så super hardcore, men det fick räcka.

Idag har gått sjukt snabbt. Det är helt fabulous väder ute och jag försöker öva in min svenska presentation som jag ska hålla imorgon. Är dock inte så stressad över den längre. Engelskan gjorde jag också idag även fast jag egentligen inte behövde. Hade dock redan gjort den, så jag höll den ändå men fick inget betyg. Så nu  är det svenska presentationen, två prov och en inlämning av en Extended Essay draft kvar innan jag kan slappna av.
Om en vecka idag blir jag även av med min tandställning på överkäken, längtar! :D Har även anmält mig till ett 5-dagars scoutläger som jag har varit på enda sen jag var liten men missade det förra året eftersom jag var i U.S.A. Det är i alla fall mellan den 15-19 Juni, blir nog kul det! :)

Nu tror jag att jag har uppdaterat er och bloggen. Nu blir det fortsatt svenska övande och sen gymmet!

Några snygga bilder på oss från lägret!





Mina snygga naglar som jag gjorde i söndags. Så snygga och lätta att göra. Skulle kunna visa hur jag gjorde om någon vill veta, kommentera isf!

Dagens middag!



torsdag 23 maj 2013

You is kind. You is smart. You is important.

Sitter med min svenska som vanligt och försöker komma på något vettigt att säga om allt det jag har. Känns bara som jag pratar om nonsens just nu! Som tur är så har jag några dagar kvar :)

Känner mig ändå väldigt stressad just nu, även fast jag försöker förneka det. Hade en meltdown inombords i skolan förut och höll på att freak out när jag tänkte på allt jag hade att göra. Dock så vet jag att jag överdriver. Jag har tid. Jag kommer klara det. Det kommer att gå bra. Andas Emilia.

Är inte alls sugen på att dra till gymmet idag heller, är mosig i huvudet och har träningsvärk. Är det bara jag som blir helt mosig i huvudet när det blir regnigt ute? Så jag tänker nog dra ut på en promenad nu för att rensa huvudet lite från plugget och få in någon slags motion idag i alla fall (förutom att jag cyklade då), det blev ju även soligt igen, yey. Något som jag älskar att göra är att gå ut och gå och lyssna på Imagine Dragons album, vet inte hur många gånger jag har lyssnat på det albumet rakt igenom, så bra!

Förresten så skickade pappa efter mina skor idag! Ser fram emot att få dom, håller tummarna för att de passar också. ;)

Den här gifen kommer från en bra film. Se den. Kommer dock inte ihåg vad den hette. Handlar om slavarna i U.S.A. Gabriela do you remember the name? 




onsdag 22 maj 2013

Fullt upp den här veckan

Tjenare!
Jag har fullt upp verkligen. Jag ska ju (förhoppningsvis, om jag hinner) på ett läger till helgen samtidigt som jag har två viktiga presentationer att förbereda och öva in tills nästa vecka. Måste därför spendera mycket tid på det = mindre tid att blogga.

Igår drog jag lite tidigare till Friskis för att jag skulle köpa ett nytt månadskort innan Jympa Medel passet. När jag kom dit visade det sig dock att jag var där över en timme för tidigt. Istället för att dra hem bestämde jag mig för att ta en timmes powerwalk på löpbandet. Svetten rann kan jag lova! Direkt efter gick jag på Jympa Medel passet och även fast det var sååå jobbigt så körde jag på riktigt bra. När jag kom hem sen så var jag dock utelåst så jag cyklade tillbaka till Friskis och väntade där ett tag innan jag drog hem igen. Var så frusen, hungrig och trött när jag äntligen kom in genom dörren sen!

Idag så försov jag mig och var nära att skolka från första lektionen, tills jag kollade på väggen bredvid mig och såg värsta feta spindeln några cm från mitt ansikte. Kändes lite som guds tecken att "get the hell up and get your ass to school!"....det funkade i alla fall. Efter skolan så har jag jobbat med min svenska, det går framåt. Har faktiskt planerat in 3 ggr för mycket saker att säga (skämtar inte), så jag måste korta ner det och jobba med det mycket mer. Drog sen till gymmet i alla fall, sprang 20 min och körde arm- och mag-övningar sen. Hade träningsvärk från igår och är helt skakis nu, gött det!

Nu blir det duschen och kvällsmat!


Behöver nya inneskor och har bett pappsen skicka efter dessa för mig. Hoppas de går med på det! Så snygga!!!



måndag 20 maj 2013

Måndags motivation

Måndag och än en gång sitter jag här i Karlstad. Känns som jag nyss satt här och skrev att det var måndag, veckorna går så sjukt snabbt!

Anyways så började jag dagen med tyska muntliga nationella. Det gick jättekasst. Eller jag kände att jag skulle kunna ha pratat bättre än vad jag gjorde. Men nu är det över. Jag har gjort alla nationella proven i tyska så nu kan jag chilla. Vi har i alla fall en till lektion där vi ska få veta vårat betyg och så. Ska bli intressant att se vad jag får. Förra gången vi pratade låg jag på ett C, vilket är ganska otroligt med tanke på att jag har inte hade gjort en enda läxa som vi hade fått och hade skolkat på flera av lektionerna. Nu vill jag dock inte framstå som en dålig förebild - go to school kids! Saken var att jag bara behövde få ett E för att få mitt halva meritpoäng så jag fokuserade på mina viktiga ämnen eftersom jag har ganska lätt för tyska och visste att jag skulle få minst E på nationella ändå...

Men ja, moving on. Satt sen och läste ur en bok för svenskan i 3 h. Käkade lunch och hade sen de sista 3 lektionerna. Kom hem runt 6, lagade mat och gjorde lite svenska. Drog mig iväg till gymmet sen och tränade i drygt 50 min tror jag. Blev dock ganska sent så även om jag hade velat träna mer så drog jag mig hemåt, drack proteinshake, duschade och nu sitter jag här och käkar kvällsmat

Min kompis Ebba hade även slängt ihop ett collage som hon skickade till mig förut. Har så svårt att se mina egna resultat ibland men som tur är så har jag vänner och familj som ger mig komplimanger och support hela tiden! Betyder sjukt mycket, så tack för det alla ni :)





söndag 19 maj 2013

Vi bara kör och kör

Tjenare!
Bloggen blir lite död när det både är fint väder ute och jag är upptagen med något i princip varje dag, men så är det bara. I fredags mötte jag upp Fannie efter skolan och vi gick runt på stan, dog av skratt inne i klädaffärer, käkade på Subway och köpte presenter till våran kompis. Sen tog vi bussen till Grums och drog på tonår. Där planerade vi ett läger som är nästa helg, fredag till söndag.

Igår satt jag ute i solen och skrev på min uppsats.Packade även in paket, duschade, gjorde mig i ordning och packade. Drog senare till min kompis André på fest eftersom han fyller 19 år idag. Kvällen var kul och vi satt ute nästan hela kvällen, så himla skönt väder!

Vaknade och njöt av det fina vädret lite imorse innan vi åkte hem vid elva. Käkade frulle och har suttit med min kära uppsats hela förmiddagen. Har nu satt på en tvätt och ska strax äta middag. Om en timme är det derby här i Värmskog när Värmskogs A-lag möter Klässbol i fotboll. Ska dit med pappa och förmodligen Fannie också. Ikväll blir det även hockeyfinal!

Alla mina helger är fullproppade med saker och samtidigt är det mycket i skolan. Inte den bästa kombinationen men det är bara att kötta på för snart är det sommarlov! :)

Shortspremiär i fredags! Sommarvärme ute!

Finfin bild från igår!




torsdag 16 maj 2013

Dags att rensa huvudet i det fina vädret

Tjenare allihopa i det fina vädret!
Träningen igår var inte alls värst fabulous. Jag brukar aldrig behöva ta pauser men igår var jag så förbannat trött att jag var tvungen att ta flera breaks hela tiden. Var så lättad när det var över för jag blev bara sur på mig själv hela tiden haha!

Idag mår jag lite bättre i alla fall. Solen skiner och det är 21 grader ute, så skönt! Längtar ännu mer till sommarlovet när det är fint ute (speciellt när man sitter i skolan till 16.35 och kan inte njuta av det fina vädret -.-'). Ska nog ta och dra ut och springa strax eller ta en lång promenad i solen och lyssna på musik, måste verkligen rensa huvudet lite grann känner jag!

Dagens middag! Lax, spenat, gurka, gröna bönor, kvarg och kaffe.



onsdag 15 maj 2013

Ibland behövs lite extra motivation

Har inte mått sådär superbra idag. Är i en sådan tid där jag ofta blir yr, trött och hungrig typ (även fast jag äter normalt, ni behöver inte oroa er). Får så ibland, det är inte så konstigt. I början var det ovant, men nu är jag van det. Ser alltid till att försöka sova mer än vanligt och fortsätta äta bra, finns inte så mycket mer jag kan göra. Det går alltid över :)

On that note så var jag obviously extremt sugen på att skippa mitt pass ikväll. Meeeen som vanligt så försökte jag peppa mig själv mentalt och även scrolla Tumblr lite grann och nu är jag fit for fight igen. Är ändå lite trött men förhoppningsvis försvinner det sen när vi kommer igång :) Har även träningsvärk i armarna från gårdagens pass, så detta lär bli kul haha ;)

Men nu blir det Friskis! Tagga!

Vill verkligen tipsa om att skaffa Tumblr om du har svårt med motivationen. Min heter ju som sagt, http://fitness-sohealthy.tumblr.com/




tisdag 14 maj 2013

Nailed it!

Hemma igen efter ett kickass pass på Friskis. Det var riktigt svettigt och jobbigt kan jag garantera, samtidigt väldigt roligt. Jympa medel är verkligen mitt favoritpass, ganska typical att jag provade på det för första gången så sent som typ en månad sen när jag har varit på Friskis sen i september. Well, well, nu har jag hittat det i alla fall och blivit fast! Går på det passet så ofta som jag kan :) Imorgon blir det nog också jympa för min del! Bästa passet :D

Tycker att ni borde testa det passet om ni inte gjort det redan, eller testa något annat som ni aldrig varit på. Jag trodde inte jag skulle tycka om jympan men det slutade med att jag älskar det nu! :)


Åh, ler varje gång jag ser den här! Så rolig hahaha!


Fokusera på det viktigaste

Den här veckan håller min klass på med ett projekt som har med biologi, fysik och kemi att göra. Min grupp bestämde oss för att inte använda sista lektionen idag så vi slutade tidigt, hur skönt som helst! Tisdagar är också långa och jobbiga...

Cyklade hem, lagade mat och taggar nu inför Jympa Medel som är kl. 17! Efter det ska jag jobba på min Extended Essay ett tag har jag tänkt mig. Även om det bara är typ 20 skoldagar kvar så har jag en massa att göra + att jag ska göra saker på de flesta helgerna framöver nu, så då försvinner en massa pluggtid. Så nu gäller det att planera (vilket jag är sämst på). Försöker alltid prioritera det viktigaste och fokusera på det!

Fokusera på det viktigaste. Yepp. Nu blir det som sagt träning haha!







måndag 13 maj 2013

Dödardagen

Liten update från en dödstrött tjej. Sov drygt 5 h inatt och natten innan det vart det ju inte heller "normalt" med sömn, så yepp, är hyffsat sliten. Måndag är även dödardagen. Gick upp tidigt och åkte in till Karlstad för att ha tyska på morgonen. Vi skulle dock hålla presentationer idag så först fick jag vänta i över en timme för att jag sen skulle hålla en 5 minuter lång presentation. Efter det fick jag gå. Värt.

Hade då håltimme tills mina vänner skulle äta lunch. Var jätteskum lunch som vanligt och knappt något kvar eftersom vi äter i princip sist på måndagar. Efter det hade jag svenska, engelska och sen psykologi. Var än en gång sjukt nära att somna på psykologin, fick verkligen tvinga upp ögonen när läraren kollade åt mitt håll. Stannade sen kvar lite för att fråga om min Extended Essay som jag skriver i Psykologi.

Tog bussen in till stan sen och handlade mat, har knappt någon mat nu ändå, så jag kommer behöva ligga lite lågt den här veckan haha. Är i alla fall så himla trött nu. Orkar verkligen inte träna ikväll, speciellt eftersom jag inte har ätit eller sovit nog. Känner inte att jag behöver utsätta kroppen för mer stress då. Ska nog ta mig lite kvällsmat och sen lägga mig istället!
Hoppas ni har haft en bra måndag i alla fall. Även om min har varit utmattande och lång så har det varit en bra dag :)




söndag 12 maj 2013

Nu är det snart slut på denna fyradagarshelgen redan, tyvärr. Räknade dock skoldagarna som är kvar och landade på ynka 22 stycken. Kändes helt okej då! ;)

Igår kväll kom som sagt mina vänner hit. Vi käkade mat, spelade spel, gick ut till sjön och pratade samt frös ihjäl. Lagade amerikanska pannkakor imorse och sen stack Fannie medans Marcus stannade kvar och höll mig sällskap typ hela dagen. Har dock inte gjort så mycket mer än skrivit klart min engelska och skrapat ihop en tyska presentation som jag ska hålla imorgon. Tog sin lilla tid ändå!

Ska ut och springa nu. Har dock känt mig så sliten på sistone och opepp på att träna själv, men när man väl kommer ut så brukar det alltid kännas bra. Speciellt efteråt!




lördag 11 maj 2013

Lördag 11/5

Lördag redan, tiden går så sjukt snabbt!
Vaknade ganska sent idag också så den här dagen flyger verkligen förbi. Har käkat frukost och sen städat mitt rum. Två av mina kompisar kommer nämligen ikväll och ska sova över! :) Ska tvinga dom att spela en massa spel med mig eftersom båda mina systrar är borta. Vi brukar faktiskt spela spel ganska ofta när dom är hemma (brädspel asså). :)

Ska även skypea med min syster i U.S.A klockan fem. Hon har nu förflyttat sig från Hawaii till New Jersey och om drygt en månad så är hon hemma igen! :)
Men tills dess ska jag nog skriva lite på min engelska eller räkna lite matte. Får se vad det blir!
Ha en bra lördag allihopa!

"Me when Im holding a Powerpoint presentation"

fredag 10 maj 2013

Smoothie och Hulken

Har nyss kommit hem från en timmes promenad och är nu nyduschad, bästa känslan! Har även fixat en awesome och stor smoothie åt mig själv. Hade i en halv banan, halvfrusen mango och hallon samt lite mjölk. Blev asgott!

Nu ska jag och pappa kolla på Hulken. Han fick en Avengers box i julklapp med alla filmer: Captain America, Iron Man, Iron Man 2, Thor och Hulken. Nu har vi sett alla förutom Hulken, så ikväll smäller det! Såg Thor igår och den var riktigt bra så jag hoppas att Hulken också är bra, har faktiskt aldrig sett den förut :)



Ny header

Blev en enkel men vårigare och ljusare header i alla fall. Den får duga så länge! :) Blev så depp av den andra haha...

Nu blir det en springtur ute i det fina vädret. Vet inte alls hur långt det blir, kan inte bestämma mig vilket träningshumör jag är på idag haha. Kom nyss tillbaka från en jättekort promenad till sjön där jag tog lite kort, blev dock inte så supernöjd med det jag tog. Men det var så skönt ute och så fint vid sjön. Jag har så tur som bor så nära till sjön! :)

Borde verkligen ta och fokusera mer på allt skolarbete egentligen, men jag är sååå inte på plugghumör (am I ever?). Började skriva på min engelska uppsats förut, får nog tvinga mig själv att fortsätta med den sen efter jag har tränat!



Ingen snö + solsken = svensk sommar

Solen skiner och direkt är det sommar i Sverige!
Jag är likadan faktsikt, jag går nästan alltid runt i sommarkläder och flipflops så snabbt som snön smälter. Inomhus då alltså, under helgerna hemma haha. Samma sak är det idag. På med de för stora jeansshortsen och en tunn tröja och fliflopsen. (y)

Tänkte sätta mig ute och plugga (är så sjukt blek), men nu kom jag på att jag verkligen måste ta nya bilder för bloggen. Har haft min header jättelänge nu och den är så "kall". Plus att bilderna är ganska gamla, så jag ser lite annorlunda ut! ;)
Ni lär ju märka om det blir något nytt här under dagen/kvällen! :)
Ha en bra dag!




torsdag 9 maj 2013

10 coola saker om lilla jag

1. Jag måste alltid ha håret uppsatt i en hästsvans när jag tränar.
2. Jag sjunger alltid med i låtarna som spelas i affärerna när jag handlar, tom om jag är ensam så går jag runt och sjunger lite tyst för mig själv haha.
3. Jag står nästan aldrig helt still. När jag håller presentationer står jag och gungar lite grann hela tiden haha.
4. On the same note så sitter jag ofta och skakar på ena benet/foten. Speciellt på lektioner.
5. Det händer, oftare än vad som är bra, att jag somnar på lektionerna i skolan. Ganska illa...
6. Var drygt 6 månader sen jag käkade något från en snabbmatskedja (vilket egentligen inte ens borde räknas för jag var...inte helt normal). Kommer dröja länge tills jag frivilligt äter på något sådant ställe igen (om någonsin).
7. Jag har haft flera bloggar innan denna på både devote, blogg.se och blogspot. Denna är den enda som jag har hållit mig till så här länge!
8. Jag fyller år om exakt 3 månader.
9. Jag har naturligt mörka ögonbryn som jag alltid hatat, men nu har jag faktiskt börjat tycka att de är helt okey :)
10. Jag är väldigt provocerande. Antar att det hör till min roll som att vara lillasyster. ;)




Bloggarkiv