lördag 29 mars 2014

All or nothing

Man har väl alla hört att man ska "go out with a bang". Well, detta kommer även gälla för min blogg. Om fem veckors tid så har jag mina slutprov för gymnasiet. Som jag har sagt förut så skiljer sig IB från de svenska programmen väldigt mycket. Dessa slutprov har väldig stor inverkan på mina slutbetyg och får jag inte rätt betyg på dessa prov så kommer jag inte att få mitt diplom, vilket i sig innebär att jag i princip inte har några gymnasiebetyg (ingen press liksom). Jag har det lite svårt med ett fåtal ämnen (läs: KEMI) och med drygt fem veckor kvar så känner jag att jag måste lägga all fokus på skolarbetet. Jag är en väldig "all or nothing" person. Som ni kanske har märkt så tränar jag minimalt just nu, för att jag har bestämt mig för att fokusera på skolan. I tvåan la jag all tid på träning och knappt någon tid på skolan. Ett tag framöver kommer det att vara tvärtom.

I och med detta så har jag bestämt mig för att lämna bloggen åt sidan också. Jag älskar att blogga och jag kommer fortsätta att blogga, men jag kommer ta en paus så att jag inte blir sidetracked under min pluggtid. Mitt förra inlägg nådde ut till över 700 personer och det kändes väldigt stort för mig, det var väldigt kul och jag är sååå tacksam för alla delningar, kommentarer och läsare! Jag älskar att skriva och kommer nog aldrig att kunna sluta helt, speciellt inte när det händer så mycket spännande saker i mitt liv så småningom (vi snackar studenten, nya sommarjobb, resor och förmodligen flytt till USA). Bloggen kommer att vara kvar och det kanske kommer något enstaka inlägg då och då, men jag kommer inte att vara lika aktiv några veckor framöver. Jag har redan blivit mindre och mindre aktiv här under trean pga skolan. Det gäller fem veckor av mitt liv. Jag har en vecka kvar i skolan och fyra veckor hemma att plugga på innan proven börjar den femte maj.

Tror inte att någon kommer bli direkt ledsen över att jag inte tänker blogga ett tag då denna blogg är en väldigt personlig blogg, men hur som helst vill jag skriva det här så att ni vet hur det ligger till. Än en gång vill jag verkligen tacka er för responsen på mitt förra inlägg, ni är helt underbara! Hoppas att ni alla har det bra framöver så hörs vi snart igen!

Håll tummarna för mig också är ni gulliga, jag är sämst i världen när det kommer till att plugga...









onsdag 26 mars 2014

Groteskt monster

Jag är alltid tveksam när jag ska skriva såna här inlägg, men det här är sånt som jag tycker är så viktigt så nu banne mig, ska jag skriva av mig lite.

De senaste dagarna har jag haft väldiga komplex över min kropp. Det är väl ingenting ovanligt så, jag har alltid varit osäker när det kommer till min kropp, men nu har det varit värre än någonsin. Jag känner mig som ett groteskt monster. Nu kanske ni tycker att jag tar i lite, men det är så jag känner. Jag har en kropp som är större än den borde och den är fylld med både ärr och bristningar överallt. Jag läser så många som har komplex över deras kroppar och jag vill absolut inte trycka ner någon eller säga att vissa har det värre än andra men just nu är världen fixerad på att att vara tjock är det värsta man kan vara. Jag bryr mig inte om VAD ni säger. Det är så det är och det vet alla innerst inne.

Jag möts varenda dag om påminnelser om att jag ser fel ut. Tänk er det. Det är bantningsmetoder hit och dit, det är smala långa tjejer på bilder överallt och de är de som visar upp kläder och  har den ideala och vackraste kroppen. Det är därför de får visa oss andra hur vi "egentligen" ska se ut. Nästan varje dag får jag höra smala människor som skämtar om "Uh vad tjock jag känner mig idag", "Jag åt så mycket jag känner mig så fet, usch". Bredvid där står jag, som faktiskt är större och får höra hur det är äckligt att vara som jag, hur fel det är och hur rädda dom är för att bli som jag.

"Ja men det är ju jobbigt att vara smal också Emilia". Ja, alla har komplex, det är förstått nu, men samtidigt är "hög metabolism" en helt förståelig ursäkt för att vara smal men "låg metabolism" är något folk bara suckar åt och sedan går dom och skämtar om hur lat denna människa är, för det är ingen ursäkt, har ni tänkt på det? För det har jag. Visste ni att det är svårare att få jobb om man är överviktig, visste ni att folk stirrar på en när man går in i affärer, visste ni att jag personligen inte vågar äta på snabbmatsställen längre och knappt vågar gå in där för jag känner att folk dömer mig. Jag hatar att äta framför folk för det finns aldrig något som är okej att äta om man är överviktig. Äter man en hamburgare suckar folk och tänker att man såklart ser ut som man gör när man äter som man gör. Äter man en sallad så suckar folk och tänker "Du övertyger ingen, vi alla vet att man inte ser ut så där om man äter sallad". Jag har läst om flera överviktiga som inte ens vågar gå till gymmet för att de känner att de blir dömda på ett liknande sätt som jag nyss skrev.

Det är så här jag känner mig varje dag. Jag går runt varje dag och blir påmind om att min kropp är äcklig och ful och att folk är rädda för att bli som jag. 365 dagar om året blir jag påmind om detta och ja, man tror på det. Jag har fått lära mig att jag är fel sedan jag var ett litet barn, för jag har alltid varit den lilla knubbiga och korta tjejen. Jag har fått höra kommentarer från elaka barn och från osympatiska och idiotiska vuxna. Jag har helt enkelt fått växa upp med att världen tycker att jag ser fel ut. Så innan ni börjar säga till mig hur jag "inte ska trycka ner mig själv" och inte "stressa så mycket över din vikt" och att min "kropp är fin som den är", försök sätta dig in i en situation där du blir påmind varenda dag om att din kropp är fel. Då kanske ni förstår att det inte är så lätt. Jag uppskattar alltid era ord och jag har så mycket folk som älskar mig och vill att jag ska vara nöjd med mig själv men så länge samhället är såhär och påminner mig varje dag om att jag är fel och äcklig, så är det tyvärr väldigt svårt.




söndag 23 mars 2014

G.U.Y

Färjestad förlorade tyvärr, men det var kul att vara på match ändå! Stod i klacken för första gången vilket var kul faktiskt. Brukar tycka det är jobbigt med folktäta ställen (vilket jag nyss har märkt om mig själv, eftersom jag inte har varit på så många konserter innan dessa senaste åren) och blir lätt lite yr och så. Kände det lite grann men inget så att det vart jobbigt eller så. Vet inte riktigt varför det blir så? Jag blir typ väldigt obekväm och känner mig svimfärdig när det är för trångt med folk, är det någon annan som får så och vet vad det är?

På väg hem i bilen hade jag lite kontakt med mina föräldrar och det visade sig läskigt nog vara så att de bara var några hundra meter framför oss, så i Grums hoppade jag in i våran bil istället. De har varit i Södertälje idag och hälsat på min äldsta syster och hennes pojkvän. Min syster hade även ett par solglasögon som hon inte ville ha som jag fick och jag tycker de är totally fab. Jag älskar färggranna saker så dessa är verkligen "jag".

Annars så ska jag stanna uppe för premiären av Lady Gagas nya musikvideo för låten "G.U.Y" som är klockan ett. Två minuter av den visas på NBC och efter det kommer hela videon upp på Youtube. Den är 7 minuter lång! Älskar att Lady Gaga gör såna långa videor. Ju längre desto bättre! ;)




Var med i en tävling där man kunde vinna flygresor. Tyckte min bild borde ha vunnit. Speciellt eftersom jag var den som både vek flygplanet och tog bilden liksom hehe.






lördag 22 mars 2014

Latast i världen

Hejsan vänner!
Bra dag än så länge, har varit lataste människan på jorden idag tror jag. Igår gick jag och la mig typ halv tio för jag var så trött. Vaknade efter nio idag och satte mig bara framför tvn i några timmar. Fixade pannkakor med nutella till frukost, inte illa. Failade dock med alla pannkakor och blev så otroligt sur att jag stod och skrek åt stekpannan, men det är en annan story. Sen tog jag en dusch och har gjort mig i ordning, seg som vanligt. Har alltså verkligen inte gjort i princip någonting konstruktivt och värt. Vet inte riktigt varför jag ens bloggar om vad jag har gjort. Men det är väl det min blogg är till för, att skriva om onödiga saker.

Blir hämtad vid tre så innan det ska jag nog försöka göra i alla fall NÅGONTING i psykologi samt få i mig någon slags lunch. Sätta på mig ett par byxor vore nog också en bra idé ;)




fredag 21 mars 2014

Skönt med helg

Vad skönt med helg känner jag! Igår var jag som sagt hem till värmskog för pingisträning. Tog även tillfället i akt och körde hem från träningen. Var alltså en tidig start på dagen idag även fast jag hade sovmorgon tills tio idag. Satte mig och pluggade lite fysik när jag kom till skolan, så det var helt okej ändå, bra att vara lite produktiv. Hade en ganska lättsam dag i skolan idag men det kändes ändå som om den höll på i evigheter. Har varit en lång dag så jag är (som vanligt) jättetrött!

Just nu sitter jag i alla fall på Lamberget. Är här för att hämta lite saker (och blogga haha). Har skjuts hem igen om drygt en timme så om ett tag tar jag bussen tillbaka in till stan. Ska hem och skypea med Gabriela (min ena syster). Har annars inte så jättemycket planerat under helgen men igår kväll försökte jag planera någonting att göra och det slutade med att en kompis frågade om jag ville med på hockeymatchen imorgon. Såklart så sa jag ja, jag älskar att gå på hockey! Ska vara fullsatt imorgon och jag ska stå i klacken för första gången, lite spännande sådär!

Nu ska jag packa det sista jag behöver ha med mig hem, ha det bra snyggingar!


onsdag 19 mars 2014

19/3

Tjenare peeps, hoppas allt är bra med er! Jag har mått ganska dåligt den här veckan men idag känns det äntligen bättre, så nu är jag på g igen! Har haft något skumt problem med min armbåge/arm också så jag har inte tränat för jag har haft väldigt ont. Meeen imorgon så ska jag göra träningscomeback med pingisträning. Hoppas bara inte armen fuckar ur igen, kanske inte är den bästa sporten att träna just när jag haft problem med armen men äh, det är bara att köra och hoppas på det bästa!

Imorgon åker jag alltså hem till Värmskog efter skolan. Först ska jag dock till Universitetet och plugga psykologi. Var där idag också och pluggade fysik med Ebba. Hade en ganska trevlig dag faktiskt. Hade tandläkartid imorse så jag missade största delen av första lektionen (vilket alltid är trevligt haha). Sen hade vi håltimme vid lunchen så då drog vi ut till Våxnäs och käkade lunch jag, Ebba och Karelius. Mycket bättre än skolans fiskbullar!

Om ni har glömt bort hur jag ser ut:

Om ni glömt bort hur grym Gaga är:






söndag 16 mars 2014

Roses

Som ni ser har jag gjort om bloggen lite. Blir trött på designer ganska snabbt så jag lär säkert byta snart igen haha! Drog ut och körde igår med pappa vilket var kul. Inte så jättekul när det stod 6 rådjur jämt vid vägen men dom höll sig stilla när jag körde förbi. Igår kväll spenderades framför ett avsnitt av Sherlock med pappa och sen första Transformers filmen. Hade sen ingen lust att gå och lägga mig så jag tror jag var uppe till typ halv två haha.

Idag hade mamma bakat scones till frukost, så himla gott! Sen drog jag ut och körde med pappa igen. Tog värsta roadtripen, körde runt Fjöle och körde i mina första korsningar som typiskt nog även var två vänsterkorsningar för mig, men jag överlevde. Vid andra korset hade jag en bil jämt bakom mig men han var snäll och tog det lugnt bakom mig så även om jag blev lite stressad av det så gick det helt okej. Körde sen över bron här i Värmskog bara för att jag ville och vände sen och körde hem igen. Var riktigt trevligt att vara ute och köra i det fina vädret. Annars så har jag gjort lite psykologi, gjort en tvätt samt målat naglarna. Blev riktigt nöjd med nageldesignen! :)

Nu blir det att hänga upp tvätten (värsta jag vet), duscha, packa och kanske se någon film. Lär inte somna förrän vid två som vanligt ändå så jag har en stor del av kvällen kvar haha ;)

Hoppas alla får en bra start på veckan! :)



Instagram bild, hittar mig under namnet "creepofdoom"

Följde bara den här bilden. Det är verkligen aldrig speciellt svårt det jag gör!

lördag 15 mars 2014

Klart jag också klarar det

Hejsan! Himla skönt med helg känner jag. Denna veckan flög verkligen förbi, jag hinner inte med! Igår efter skolan vart jag som sagt hämtad av pappa och han hade med sig en ny TV i bilen. Vi är inte en sån familj som har mycket tekniska prylar. Mina föräldrar vägrar tex köpa en mikrovågsugn och jag är den enda som lägger pengar på "bra" mobiler i min familj (enligt mig) där dom andra nöjer sig med mindre bra saker. SÅ det var en liten chock att vi helt plötsligt hade införskaffat en till TV. Vi har den uppe i hallen nu och eftersom jag är den enda som är här hemma och bor uppe så är det nog jag som kommer titta på en massa film där. Ska nog inviga den ikväll redan!

Annars har jag gjort en planering på hur jag ska plugga fram tills mina exams i maj. Pluggade psykologi idag och får se om jag gör lite matte eller något också. Ska plugga fysik enligt min planering men det tänkte jag inte på i fredags så det tog jag inte med mig hem haha (bra start). Ska se om jag kan övertala pappa att övningsköra med mig sen också. Mycket som jag måste lära mig just nu känner jag men det är bara att kämpa på med både skolan och körningen! Om andra har klarat IB och har klarat att ta körkort så gör jag också det.

 ¨
Bjuder på en snygg bild på mig och min underbara vän Shasi från igår kväll!



onsdag 12 mars 2014

2 fab 4 you

Sådär, då var jag klar med TOK presentationen också! Det gick helt okej. Blev nervös innan men sen när vi väl började så släppte det och jag kände mig hyfsat lugn ändå tillslut. Brukar oftast vara så, vilket är väldigt skönt. Är hellre nervös innan och lugn under själva presentationen än tvärtom! ;)

Har nyss kommit hem från gymmet nu. Var väldigt trött och tänkte inte gå från första början så det blev ett kort pass idag. Igår körde jag ganska bra ändå så jag har redan träningsvärk från det passet! Imorgon så börjar jag 13.10 så jag har en trevlig och välbehövlig sovmorgon. Ska åka hem till Värmskog sen efter skolan eftersom jag har pingisträning. På fredag har jag lyxen att pappa kommer in och hämtar mig efter skolan så att vi kan åka och handla mat åt mig samt att jag slipper vänta på skjuts i typ 3 timmar. På kvällen ska jag på tonår i Grums. Ska hjälpa en kompis med en engelskauppsats och umgås med trevliga människor!

Lär nog inte uppdatera förrän till helgen så nu är ni uppdaterade på vad jag håller på med i alla fall. För mitt liv är ju så himla intressant haha. Pluggar, tränar, klagar och är konstant trött. Det är jag det! 



Motivationsbrist

Imorgon så har jag min sista betygspåverkande (vet inte om det ordet finns men ni fattar) inlämning/uppsats/presentation. Vi har gjort oerhört många under dessa två år. Otaliga uppsatser och presentationer har hållits och imorgon är då den sista. Jag ska hålla en muntlig presentation i TOK (Theory of Knowledge - filosofi typ) med Ebba och Linnea. Jag ska vara Miley Cyrus och vi ska prata om censurering typ, det lär nog gå helt okej. Orkar helt ärligt inte bry mig och stressa om något så litet som en fjuttig presentation längre. Efter man har gått IB ett tag så sjunker ens standarder på ens prestationer för man orkar inte stressa upp sig längre. Så har det blivit för mig i alla fall.

Efter imorgon är det alltså bara upp till mig själv att plugga fram tills mina exams börjar i maj. Vi har tre veckor i skolan kvar (efter denna) då vi repeterar saker tillsammans och sen så är vi "lediga" i fyra veckor då vi får tid att plugga på allt. Känns som ett perfekt läge att vara totalt omotiverad med ingen plugglust över huvud taget. Just nu har jag verkligen ingen ork eller lust att plugga på två års material för 6 ämnen inför slutproven, så om någon har något tips så skriv gärna till mig och motivera mig! ;)




söndag 9 mars 2014

Cloud nine

Hej allihopa, solen skiner och då är jag alltid på bättre humör!
Igår så åkte jag till Arvika sporthall och dömde pingis för att tjäna lite välbehövliga cash. Var där i drygt 5 h men det var helt okej, det gick väldigt snabbt. Det enda jobbiga är att man blir så otroligt trött av att sitta och kolla på en liten vit boll som flyger fram och tillbaka med världens mest enformiga ljud. När vi kom hem så tittade jag och pappa på extramaterialet av första Hobbit filmen. Tog en break och kollade på Melodifestivalen och sen kollade vi ännu mer. Det är så himla intressant och roligt att se att man bara vill se mer och mer. Skulle verkligen kunna tänka mig att jobba med film eller media. Vi kollade till typ klockan tolv och sen var jag så otroligt trött att jag direkt upp och la mig. Orkade inte ens tvätta bort mitt smink, trodde seriöst att jag skulle kollapsa haha.

Idag så vaknade jag hyfsad tid ändå. Jag åt frukost, gjorde klart lite skoluppgifter och sen drog jag och övningskörde med pappa. Det går bättre och bättre för varje gång och nu känner jag mig ganska säker jämfört med vad jag gjorde i början. Blev lite osäker när pappa sa att jag kunde köra hem sen om jag ville (vi var och körde på en öppen parkering vid skolan) men efter att jag hade kört runt där och det kändes bra så kändes det helt okej att bege mig ut på en väg för första gången. Var kul att få köra snabbare och även fast det blev lite fel vid några tillfällen med växlingen så återhämtade jag mig snabbt och jag klarade hela vägen hem (5 km) utan några större problem. Det kändes riktigt fränt att äntligen få köra på en väg! Känner verkligen att jag gör framsteg i alla fall och det är det som är huvudsaken.

Annars så ska jag läsa mer ur våran hemska svenskabok. Orkar läsa typ 10 sidor i taget och har strax under 100 kvar tills imorgon. Kommer nog inte orka läsa klart men jag plågar mig genom den lite i taget!


torsdag 6 mars 2014

#winning

Överlevde faktiskt dagen. Engelskan gick helt okej faktiskt och jag var inte nervös under själva inspelningen, vilket var skönt. Var jobbigt nog att inte kunna sova normalt pga det så det var ju trevligt att jag fick må lite bättre under själv grejen istället. Fick även tillbaka kemiproven idag vilket var lite kul haha. Kemin gick det heeelt klart sämst i och jag gissa på allting. Paper 1 fick jag 3 på, Paper 2 en etta och Paper 3 fick jag 2 på. Hehe, inte så lyckat kanske. Lungt kemi som jag måste plugga mest på! Imorgon får jag tillbaka psykologin men eftersom min lärare sa till mig att detta var det sämsta hon någonsin rättat så har jag inte så höga förhoppningar på några bra betyg där heller! ;)

Efter skolan följde jag med Fanny hem och hon bjöd på mat, trevlig som hon är! Pratade och spelade ett spel också innan jag drog hem för jag blev så otroligt trött. Är fortfarande helt utmattad så jag ska nog bara ta en dusch och sen gå och lägga mig (eller så blir det någon bra film).

#winning



onsdag 5 mars 2014

Betyg

Tjenare! Tänkte ni var värda en liten update såhär mitt i veckan från lilla mig.
Anyways så har vi fått tillbaka provresultaten från tre ämnen än så länge. Tänkte även dela med mig av vad jag gissade att jag skulle få för betyg. På IB så får man betyg 1-7 där 7 är det högsta samt väldigt sällan man får. Eftersom jag inte pluggade för det här så gissade jag att jag skulle få 6 i engelska, 5 i svenska, 5 i psykologi, 3 i fysik, 3 i kemi och 3 i matte = 25 poäng totalt. Man gör 2 prov i språk och matte och 3 prov i de andra ämnena. Fick tillbaka mina två svenskaprov först och fick 7 på båda proven. Har aldrig varit så chockad i mitt liv över några betyg. I engelska, där jag trodde att det skulle gå bäst fick jag 5 på första och 4 på andra (dåligt för att vara jag i engelska, mycket besviken där). I fysik fick jag 3 på första, 3 på andra och 2 på tredje. Mer än så har jag inte fått tillbaka än.

Imorgon så har jag en stor muntlig examination i engelska och jag är dönervös. Som jag har skrivit en gång redan så fick jag reda på att jag fick högsta betyg som var möjligt i alla mina andra muntliga saker i engelska. Detta betyg läggs ihop med det andra och delas sen på 2. Det känns alltså ganska bra att jag har såpass högt i den ena delen redan, samtidigt som jag även känner att jag världens press på mig inför imorgon. Imorgon så får man ett utdrag från någon av de tre böckerna vi har läst för det här. Man får 20 minuter på sig att analysera och förbereda sig. Sen ska man hålla en 10 minuters presentation där man analyserar skiten ur den i princip. Man måste presentera den på ett speciellt sätt och se till att man tar upp rätt saker osv samt inte glömma någonting viktigt såklart. Just det. Glömde nämna att vi sitter själva med våran lärare och att vi blir inspelade. Inte alls läskigt. Gjorde ju något liknande i svenska ett tag sen och var så sjukt nervös innan, så nej jag längtar inte alls till imorgon speciellt mycket (även fast jag får mig en liten sovmorgon).

Nu ska jag fortsätta repetera verken och be till gud att jag inte fuckar upp imorgon. Wish me luck!


måndag 3 mars 2014

Jobb

Idag har jag studiedag, vilket är underbart för jag är inte redo för skola igen. Kommer nog dock inte vara speciellt redo imorgon heller men. Har bara fem veckor kvar av skola och sen har jag fyra veckors pluggtid hemma innan det är dags för våra slutprov. Nu till veckan får vi tillbaka resultaten av våra "testprov" som vi gjorde innan lovet. Ganska säker att jag failade varenda ämne, så det ska bli kul att få tillbaka ;)

Glömde för någon konstig anledning att skriva att jag fått sommarjobb i  mitt förra inlägg. Var ju på en intervju för det typ två veckor sen och det gick ju jämt åt helvete enligt mig. Men tydligen så tyckte de inte att jag var ett helt hopplöst fall för av över 40 sökande och bara ett tiotal platser så fick lilla jag ett sommarjobb på cafét i sommar. Ska alltså stå och göra räkmackor på ett café istället för att undvika göra guidningar på ett museum. Blev jätteglad när jag fick reda på det i alla fall haha, slipper äntligen LM gården!

Känner att det gärna får bli sommar nu för jag är så trött på vädret och skolan just nu...

Har jag nämnt att jag är ett fan av Barack och Michelle Obama förut? Inte? Well I am. Fortfarande ledsen över att jag inte kommer få rösta på Obama nästa val.











lördag 1 mars 2014

Bra start på Mars

Hejsan, hade fullt upp på torsdagen ändå. Jag bestämde mig för att åka med mamma in till Arvika och motionssimma. Brukade göra det ganska ofta förr då jag alltid har älskat att simma, så det var kul att få göra det igen! Simmade 1,5 km (60 längder) och det känns i armarna nu i alla fall. Kom hem och slängde i mig lite mat och åkte sen ner till skolan och var med på pingisträningen. Jag var dock så otroligt trött att jag knappt orkade spela. Vi spelade bara matcher med s.k "handikapp" och eftersom jag är dålig så fick jag börja med en massa pluspoäng så på något vänster så lyckades jag vinna allt ändå haha.

Igår vaknade jag typ klockan två och jag gjorde inte så mycket förutom att göra klart en grej för engelskan som jag har skjutit upp i evigheter. Idag så har jag varit och övningskört med pappa nere vid skolan. Var roligt att få göra mer än att bara köra i ettan och sen backa, fram och tillbaka på våran infart. Svängde runt lite där nere och växlade upp till både tvåan och trean. Råkade växla in i femman en gång också vilket var lite komiskt och råkade trycka ner kopplingen helt automatiskt en gång och fattade inte varför bilen började sakta ner haha. Pappa trodde att jag skulle tycka att det kändes snabbt att köra i trean, men en dålig vana som jag har är att jämföra mina körupplevelser med mina flygupplevelser. Detta bidrar till att körningen är lite av en besvikelse haha. Liksom...bilen lyfter inte. Måste nog sluta med att jämföra snart! Eller så måste jag ta och inskaffa en bil som Weasleys har i HP. Det kanske är lösningen.

Nu ska jag skriva och rätta labbrapporter...för sånt är ju alltid spännande.




Bloggarkiv