fredag 31 oktober 2014

Tankar kring hösten

Hösten har varit min favoritårstid i bara några år, när jag var mindre var det alltid sommaren. Jag vet inte riktigt varför jag älskar hösten nu, det är ändå årstiden när allting dör. Årstiden då allt blir mörkt och trist och då det blir kallt igen. Samtidigt så är det den vackraste tiden på året enligt mig med alla fina löv och levande ljus som folk börjar tända då höstmörkret kommer krypandes.

Under den senaste tiden har jag dock även märkt att en stor del till varför jag har börjat älska hösten är för att det är då nya kapitel börjar i livet. Vissa kanske vill argumentera att allt börjar i Augusti men jag tycker ändå att det är under hösten allt börjar. Det är då man kommit in i sina nya rutiner, nya scheman, kanske sin nya klass, sitt nya jobb...ett nytt land. Hösten är en som en start på nästa "pass" i livet, nästa jobbtid eller skolår fram tills nästa sommarlov, nästa semester, nästa paus. Det är som en kickstart på ens nya år, även fast det är i September, enligt mig.

När jag hade dessa tankar så kunde jag inte hjälpa men börja reflektera på vad det var för något jag kickstartade den här hösten egentligen. Vad gjorde jag i September? Det är med lite förfäran som jag måste gå bak här i bloggen för att bli påmind om att jag var i Florida (jag skyller på trötthet). Vad gjorde jag i Oktober? Jag tog körkort och flyttade till USA.

Jo men det det var väl kanske inte så illa ändå. 

Samtidigt så kan jag inte hjälpa men känna mig lite sorgsen över att jag inte har gjort mer...gjort något mer för att få känna den där stressen som brukar komma smygandes när dagarna börjar bli mörkare och mörkare eller fått känna tröttheten som kommer med att gå till skolan varje dag. Jag saknar den, tro det eller ej. Istället så sitter jag här, i ett hus som inte känns som hemma än, med människor som jag knappt känner, i en helt ny stad och känner mig lite obetydlig faktiskt. När hösten startade så var jag inte på någon klasslista under upprop och ingen förväntade sig att en Emilia skulle komma klampande genom dörren på något nytt jobb.

Varje sak man gör i livet är en erfarenhet. Varje människa man möter, varje risk man tar, varje ställe man flyttar till, allt har en effekt på en och formar en till den man är, det är något jag tror på till hundra procent. Just den tanken är den som lugnar mig när min prestationsångest kommer smygandes om dagarna då jag är hemma i huset här och sitter framför datorn utan något speciellt att göra eller någonstans att vara.

Det är en tuff årstid - hösten - men jag fortsätter att älska årstiden lite längre, även fast den inte gav mig samma känsla som den brukar i år. Även fast alla rutiner och scheman kanske är helt på plats ännu. Även om jag kanske inte känner mig som om jag är på rätt plats riktigt.

Jag har fortfarande en månad kvar av höst...



måndag 27 oktober 2014

Söndagsutflykt!

Dags för en ny vecka här i Kalifornien! Helgen flög verkligen förbi och den var riktigt bra. Igår åkte jag iväg på en Pumpkin Carving Party med tre andra Au Pairs från mitt område. Det var ordnat av en organisation "Au Pair Care" men de låter alla Au Pairs i området komma. Jag blev verkligen chockad över hur många som var där, vi var säkert drygt 25 Au Pairs allt som allt. De flesta var från Tyskland, Österrike och olika länder i Sydamerika, sen var det även en annan svensk där från Örebro, vilket var sjukt kul! Var kul att prata med en massa andra, även om de inte bor så jättenära så kommer man säkert träffas någon helg! :)

Efter vi hade varit där i några timmar så åkte vi tillbaka till El Dorado Hills. Jag och min danska kompis Lärke (tyvärr vet jag inte hur jag skriver ett danskt "ä") gick till Starbucks och tog oss något att dricka (pumpkin spice frappe är ärligt det bästa någonsin). Sen bestämde vi oss för att åka och leta upp en Haunted House som skulle finnas här någonstans. Det slutade med att vi hamnade i ett bostadsområde där man var tvungen att ha en kod för att komma in (vi åkte bakom en annan bil medan grinden var öppen haha). Vi åkte vidare till Target för att få wifi och fråga folk men än en gång så hittade vi inget ställe. Vid klockan sju gav vi upp och bestämde oss för att gå och äta något innan vi åkte hem. Påväg till restaurangen så fick vi dock reda på vart det var men istället så gick vi och åt istället på ett fränt Malaysisk ställe där man först plockade maten man ville ha och så lagade de maten åt en. Riktigt gott!

Vi satt och åt och pratade en bra stund och jag kom inte hem förrän runt halv nio! Hade en riktigt rolig dag och det var så himla kul att träffa Lärke, känns som vi har känt varandra i flera år! Så himla skönt att hon bara bor typ 15 minuter bort med bil! :)









söndag 26 oktober 2014

Torsdag inte fredag och lördag inte söndag

Först och främst, är det någon annan som bloggar på blogspot som vet hur man fixar med tidsinställningar på blogginlägg? Detta kommer ju tex stå att det är skrivet söndag den 26 då det tydligen går efter svensk tid även fast datorn går efter min "vanliga" tid. Kommentera gärna!

Annars så var alltså förra inlägget skrivet i torsdags och inte igår! Igår, fredag, så vaknade jag vanlig tid, fick skjuts till gymmet, gick hem, käkade lunch - min vanliga förmiddagsrutin helt enkelt. Den yngsta var hemma från skolan så jag lekte ganska mycket med henne hela dagen. Vi lekte med Barbies igår vilket kändes så himla konstigt för mig för jag gjorde verkligen aldrig det som liten. Jag var den där tjejen som aldrig lekte med dockor eller barbies...det gör jag nu istället...nu när jag är 18 år!

En annan grej jag gjorde igår var att boka mina flygbiljetter till N.Y över jul! Jag kommer åka härifrån tekniskt sett kvällen den 22 men mitt plan går kvart över midnatt den 23, har alltså ett nattflyg dit! Jag kommer tillbaka hit den 6 Januari. Ser verkligen jättemycket fram emot att komma till N.Y igen och träffa familj och vänner, speciellt runt jul!

Idag så skypade jag med Gabriela i två timmar innan jag drog ut på en promenad! Jag är överdrivet taggad för imorgon då jag äntligen ska få komma ut ur huset lite grann och hitta på saker! I morse var de och köpte pumpor så nu har jag det fixat för imorgon och sen så fick jag även testa vilken utklädnad jag ville låna. Ni ska få se bilder imorgon! Ska se till att ta med kameran! :D

Hoppas ni alla har en bra helg!

Bilder från dagens promenad:












fredag 24 oktober 2014

Dagens äventyr

I början skulle jag säga att dagarna gick ganska långsamt men jisses vad hände?! Nu hänger jag knappt med om dagarna och jag började tom gå upp vid 6.30! Imorgon är det redan en vecka sen jag kom hit, det känns helt galet! Konstigt det där med tid...

Idag var jag med på morgonen igen, sen gick jag upp till min säng igen och satt och kollade på Arrow i några timmar med en kopp kaffe (lets face it jag kmr aldrig vara en morgonmänniska). Den äldsta fick mig att börja kolla på det och nu är jag obsessed! Fick sen skjuts till gymmet när mamman skulle till jobbet. Gymmade i kanske 45 minuter och skulle sen gå hem - dagens äventyr i alla fall! Det var verkligen så fruktansvärt jobbigt haha, det var uppförsbacke nästan hela vägen och då menar jag inte små backar utan skidbackelutning är det. Sen råkade jag gå fel också så jag var lite lost i typ 5 minuter innan jag kände igen mig (husen jag fick se på vägen var dock värt den extra rundan - såå fina!)! Kom hem och var helt utmattad och utsvulten haha! ;)

Annars så har jag gått bet på att försöka hitta bra flygbiljetter för jul. Jag ska åka till NY två veckor över jul och nyår, till min släkt och diverse familjevänner! Ska bli superkul, men att försöka hitta bra biljetter som passar med både tider och flygplatser till ett okej pris verkar helt omöjligt. The hunt continues...

Lagade även middag idag igen. Asså att laga mat i ett helt nytt kök där man inte vet vart någonting är är banne mig inte det lättaste. Sen blir jag även paranoid över att det kommer vara jätteäckligt och får nästan lite ångest haha. Imorgon ska vi i alla fall käka pizza vilket tydligen är fredagstradition! En liten rolig grej som hände igår var att jag råkade ta fel på tiden så när jag hade lagat klart all mat så var det tydligen en timme tills de skulle komma hem haha, asså ångesten man får direkt när något går fel i nya situationer är ju patetisk!

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra mer än att träna och äta pizza och dricka kaffe, vilket låter som en väldigt bra dag enligt mig. På lördag hittar vi säkert på något roligt och sen på söndag så ska jag på en Au Pair-träff där vi ska käka mat och carve pumpkins! Längtar jättemycket till det för det ska bli så kul att träffa lite nya vänner som även är i samma situation! :)







onsdag 22 oktober 2014

Premiär på gymmet

Tidig start idag som sagt! Jag har äntligen lyckats vända rätt dygnet (kaffe is the key to success) nu när jag måste börja gå upp vid tiden jag brukade vakna haha, men så kan det vara. Imorse satt jag mest och observerade hur allt funkar. Mitt "uppdrag" är att se till att alla barn går ut genom dörren med allt de behöver samt fixa lite lunchar & frukost ibland. Ibland får jag även skjutsa dem när de börjar annorlunda tider, men det är ju inte relevant just nu!

Satt i alla fall och drack mitt kaffe när mamman nämnde att det var Zumba vid gymmet klockan 10. Det passade med tider så jag blev avsläppt och hämtad från klassen. Ändrade gymkortet så att det är i mitt namn och skrev på kontrakt. Zumba var i alla fall kul, efter himlans många sånna dans/koreografi-klasser på Friskis och andra ställen så måste jag skryta lite och säga att jag är fan riktigt bra på sånna klasser, koreografin sätter sig jättesnabbt så jag hängde med i alla låtar idag redan. Var dock inte så superduperjobbigt och bara 55 minuter, ska prova alla andra klasser och se vad som passar mig bäst! Såg att de har kickboxning vilket jag är fett sugen på och sen även Country Line Dancing, asså huuur kul att testa? Fanns massa saker som jag vill prova på och själva gymmet såg också mycket bra ut! :)

Nu har jag nyss käkat lunch och ska ut och träna snart igen eftersom det är så fint väder, kan inte sitta inne ju, samt har så mycket energi just nu. I eftermiddag ska jag laga mat också vilket blir intressant i ett helt nytt kök!

Kan inte fatta att det redan är onsdag!




Asså om ni inte tycker att detta är roligt så kan vi bara inte vara vänner haha:





Ingen brist på branta backar

Två dagar har det gått sedan jag bloggade sist och ja ni, vad har jag gjort sen dess? Medan barnen har varit i skolan så har jag varit ute och kört ganska mycket vilket jag faktiskt tycker är riktigt kul. Det är väldigt annorlunda från hemma och att köra automat är ju guds gåva till mänskligheten, speciellt här där det verkligen är så otroligt backigt. Vi har åkt och kollat runt lite så jag har börjat fått ett hum om hur det ser ut där jag har hamnat. Flera gånger har jag blivit helt mindblown av hur otroligt fint det är här. Både måndag och tisdag har mamman varit ledig så vi har kunnat spendera lite tid tillsammans och gått igenom vad jag ska göra osv.

Båda dagarna har jag även varit ute på powerwalks. Än får jag inte använda bilen själv så jag kan inte utnyttja gymmet riktigt än. Det är dock helt okej för mig för jag älskar ju verkligen att gå ut och gå, speciellt på helt nya ställen. Igår följde jag bara vägen så långt den gick och så hamnade jag på en vändplats med världens utsikt över ett berg. Idag bestämde jag mig för att bestiga det berget haha, jag visste på ett ungefär vart jag skulle för jag körde där igår  och hade sett den otroliga utsikten som fanns där, så det var bara att gå mot det hållet och börja gå uppåt.

Båda dagarna har jag även spelat volleyboll med den yngsta vilket är riktigt kul (eller okej, vi har gjort det varje dag sen jag kom). Vi kommer överens riktigt bra och pratar om allt mellan himmel och jord medans vi spelar "two-square" (våran nya version av King som funkar perfekt när man bara är två stycken haha). Vädret här kan man absolut inte klaga på, det är verkligen det optimala, perfekta vädret just nu för mig. Det är perfekt temperatur och solen lyser som bara den samtidigt som det är lite höstigt ute ändå.

Nu ska jag börja läsa en bok som den äldsta tyckte jag skulle läsa! Har en hel lista på böcker som jag bad henne skriva till mig då det finns ett bibliotek i närheten och hon verkar ha bra boksmak. Imorgon ska jag vara med på morgonen så jag ska upp vid 6.30, hörs imorgon!

Bild från PW nummer 1

Två bilder från dagens tagna riktigt högt uppe


Behövde nya inneskor så idag köpte jag dessa! Hade kanske kollat runt lite mer vanligtvis men jag ville bara ha ett par så jag kan börja gymma snart. Var ute efter Nike skor då jag älskar Nike men dessa kändes snäppet skönare än Nike skorna det stod mellan så det blev tillslut dessa. Mycket nöjd :)


Bok nummer ett av alla dessa böcker jag ska läsa är första boken i serie av fyra boken, "Uglies" heter den av Scott Westerfield





söndag 19 oktober 2014

Varför var jag inte nervös?

Varför var jag inte nervös? Det känns som kanske en dum fråga att lägga ner tid på eller ens tänka på, men jag har svårt att bara ignorera det. Hur kan det vara så att någon som jag, som blir nervös för att ringa ett samtal eller som var nervös första morgonen jag bodde i Karlstad och första gången jag skulle jobba på cafét, inte blir det då hon reser själv tvärs över globen och träffar en helt ny familj som hon helt plötsligt bor hos? Det är det konstigaste jag upplevt tror jag. Jag förstår inte hur det går ihop riktigt. Jag, en nybliven 18 åring, har nyss flyttat hemifrån till Kalifornien till folk jag inte känner, för att ta hand om deras barn. Why am I not freaking out?!

Hur som helst så är det väldigt skönt, så jag klagar inte. Jag kommer ihåg min första morgon på Lamberget när jag skulle upp och käka frukost och ta mig till skolan, jag var hur nervös som helst. Visst var det lite halvskumt att smyga ner vid 7.30 på morgonen i ett helt nytt hus igår, man vet verkligen inte hur man ska bete sig. Jag tror dock att jag har börjat bli van den känslan, känslan av att vara helt lost. Jag kommer ihåg att jag kände samma sak inför att börja gymnasiet, jag accepterade att allt skulle vara skumt, konstigt och awkward i början och helt plötsligt så var det inte alls lika jobbigt längre. Det bara är så. 

Men in all seriousness...vem blir inte nervös?! Jag tror att det är något skumt på gång med mig asså. Så här chill är man bara inte när man reser själv i 10.5 h för att landa hemma hos en familj man aldrig träffat i ett helt nytt hus. Jag är den nya definitionen av cool at the moment. Jag var inte ens nervös över att träffa ungarna? Like what. Snart kommer jag tvinga mig själv att bli nervös inför något nytt så det känns lite mer normalt. Det här går ju bara inte...;)

Igår var vi förresten ute en sväng med bilen i området, det var meningen att jag skulle köra sen men det hade varit en olycka så det var bilkö osv, så vi skippade min körning för enkelhetens skull. Hur som helst så önskar jag att jag kunde visa er hur vackert det är här. Det var första gången jag såg området i dagsljus och jag var minst sagt imponerad. När jag säger att vi bor i ett backigt område så menar jag verkligen branta backar som hus klamrar sig fast på, har aldrig sett något liknande faktiskt, det är väldigt coolt. Får dra mig ut på en promenad någon dag och ta med kameran så ni får se lite vad jag pratar om!

Kommer skriva mer om allt jag gör osv men denna helgen är jag mest bara hemma och umgås med barnen. Jag har dock blivit ganska rejält förkyld med en nasty hosta som sitter i lungorna så jag ska ta det lugnt idag och dricka te. Vill inte att det ska bli värre!

Blev ett längre inlägg än jag förväntat mig och har inte riktigt några bilder än heller så här får ni en webcam bild på mitt fina, morgontrötta ansikte (superbloggaren Emilia är i farten igen, hur jag fortfarande har läsare efter alla dessa år förundrar mig haha):











lördag 18 oktober 2014

God morgon från andra sidan jorden

Då var man här då! Klockan 11 åkte jag och mamma hemifrån Värmskog till Gardermoen. Allt gick så smidigt så och flygresan hit var hur chill som helst. Det slutade med att jag fick tre säten själv i mitten av planet så jag bredde såklart ut mig och hade det hur gött som helst. La mig tom ner och sov lite de sista timmarna då det började bli natt i Sverige. Jag landade strax efter fem i Oakland så det blir väl kl 2 på morgonen hemma. Bilresan hit tog upp emot tre timmar tillslut tror jag och jag var så otroligt trött att jag var nära att somna flera gånger. Tvingade dock mig själv att stanna uppe för att kunna sova bättre inatt men eftersom jag vaknade typ 5 imorse så verkade det vara förgäves.

Idag vet jag inte vad planen är riktigt. Jag vågade äntligen gå ner nyss och få i mig lite frukost. Gick ner tidigare men då började hunden skälla och eftersom jag inte ville väcka jämt hela huset det första jag gjorde så gick jag snabbt upp igen till mitt rum haha. Skypade i två timmar med Ellen som är Au Pair i Spanien och efter ett tag gick jag ner igen. Klockan är ändå halv elva nu så snart är väl alla uppe, då får jag väl dra mig neråt igen och se vad som sker idag! Nu tänkte jag i alla fall packa upp lite här i rummet! :)


torsdag 16 oktober 2014

Sista dagen i Svea

Så, hur mår jag idag? Inte så värst bra skulle jag påstå. Jag hoppas ni mår bättre i alla fall. Många tankar flyger runt i min lilla hjärna idag och samtidigt är jag ännu mer förkyld samt har ingen ork att äta. Inte den bästa uppladdningen inför en heldag med resande imorgon. Hur som helst så har jag ändå ett flyg att hoppa på imorgon. Jag flyger från Gardermoen och flyget går inte förrän vid fem i fyra typ, så vi behöver inte åka tidigt vilket är skönt. Ska dock bil fett kul att flyga igen, men det är det ju alltid för en fantast som jag! 

Igår var jag som sagt på hockey vilket var kul! Var dock lite distraherad kände jag, vilket kanske inte är sådär jättekonstigt, hade lite viktiga saker att diskutera med de jag ska till. Ikväll ska jag då ut och äta med Fannie, Fanny, Ebba, Linnea och Marcus vilket jag tror kommer bli väldigt trevligt! Innan det har jag dock lite saker att ta tag i. Jag ska packa in presenter - Fannies födelsedagspresenter och dem jag ska ge till familjen. Sen måste jag även rösta i presidentvalet då jag inte riktigt tagit tag i det än. Måste även betala min reseförsäkring på 4,5 k, kul kul. Sen ska jag även åka och lämna teoriböckerna hos min kompis innan jag åker in till stan och sen även packa klart + hitta alla viktiga papper och sånt som ska med.

Det är mycket att göra, klockan är redan halv tre och jag har inte ens lyckats trycka i mig någon frukost än förutom en kopp kaffe, stabilt. Nej, nu måste jag ta tag i allt det här! Får se om jag hinner uppdatera något mer härifrån, annars hörs vi från andra sidan Atlanten. Ha de!





Hoppas att alla ni med andra medborgarskap tar vara på eran rösträtt och röstar i de länder ni kan. Även om det är lite krångligare så är det lika viktigt! Sen kan man bara hoppas på att detta val går bättre än det svenska...







onsdag 15 oktober 2014

Mer plats för shopping

Hejsan!

Idag vaknade jag lite förkyld, kan ju inte påstå att det känns sådär supertrevligt när jag snart ska sitta på ett plan i 10,5 h. När vi flög till Florida blev jag förkyld på planet så nu lär jag säkert bli råsjuk om jag redan är lite sjuk, men vad gör det när jag landar i Kalifornien känner jag!

Annars så har jag fortsatt med att packa lite och har fyllt min lilla resväska. Jag är dock king på att packa så jag har i princip ingenting att packa ner i min stora 20 kg väska förutom ett par jeans, tygskor och flipflops. Detta är dock helt okej för det betyder att jag kan shoppa när jag väl kommer dit för jag har plats i väskorna. Dock känner jag att efter typ 8 månader så lär jag nog behöva slänga/ge bort en massa av mina "gamla" kläder som jag tar med härifrån för att få plats med allt nytt. Känns dock helt okej det med! ;)

Igår så käkade jag finmiddag med mina kära föräldrar. De gav mig ett fint kort och dollar inför resan, samt bra advise. En grej de sa som jag tror jag tänker göra är att spendera jul med familjen jag ska till. Jag hade tänkt att kanske åka till NY över jul där min släkt är, men de kom med bra anledningar till varför det kanske vore kul att stanna med min "nya" familj så vi får se vad jag gör! Allt sånt tar jag när jag kommer dit känner jag.

Annars så kommer snart pappa hem från jobbet och då ska jag väl fixa något att äta innan jag tar bilen in till stan. Jag ska ta en sväng till Bergvik först för jag har ett par saker jag vill köpa att ta med. USBn är det viktigaste (för alla kort jag kommer ta, jag litar inte på bara datorn) och sen ska jag även köpa med lite svenskt godis åt ungarna har jag tänkt mig! Jag visste inte vad jag skulle ta med för presenter men det har jag fixat nu och jag tror det blir jättebra det jag har!

Vid sju så ska jag på hockeymatch med Ebba och Marcus vilket kommer bli kul tror jag! Älskar att gå på hockey så jag är jätteglad att jag hann med ännu en match innan jag tar mitt pick och pack och flyttar till landet där solen skiner året om och där football säsongen är det stora just nu.

Kan inte fatta att det är i övermorgon jag åker redan! So exciting!!

Hittade en passande tröja också 


tisdag 14 oktober 2014

10 saker jag vill göra i USA

Okej, så att packa är inte sådär superkul och det brukar sluta med att jag gör en massa annat, som att blogga tex. Jag tyckte det skulle vara lite intressant för er alla att få veta lite saker som jag vill göra nu när jag åker över till USA den här gången. Jag åker till en för mig okänd del av USA då jag "bara" varit i östra och södra delarna. Jag har dock alltid velat åka till Kalifornien och fast de flesta brukar vilja åka till LA osv så har jag alltid drömt att få åka till just San Fransisco. Att jag nu kommer bo två timmar därifrån är liksom helt sinnessjukt egentligen, jag har haft väldigt tur egentligen som hittade den här familjen! När jag först såg dem så brydde jag mig inte ens om att kontakta dom då de krävde att man hade körkort och allt verkade bara för "perfekt" för mig liksom...det var FÖR bra haha. Sen så hörde dom av sig till mig istället och då kunde jag bara inte ignorera dom. Jag kunde inte sabba en sån chans pga körkort, så det var bara att sätta igång. Ibland är det bra att vara envis!

Hur som helst, här har ni tio saker som jag vet att jag kommer göra eller som jag vill göra! Sen får vi se vad som blir av och inte:

  • Obviously så ska jag till the golden gate bridge och ta fancy bilder
  • Jag vill till the redwood forrest, ni vet där de gigantiska träden finns som man kan köra genom med bil osv, huuuur fränt?!
  • Jag vill se huset som är med i "Full House" som är i San Fransisco. Att se Alcatraz vore också lite badass. Känner inte att jag måste åka ut dit, men att se det iaf vore kul!
  • Jag vill passa på att flyga till Alaska, vi känner några där!
  • Jag vill verkligen ut och Trick or Treat med mina ungar nu till Halloween. Har aldrig varit i USA över Halloween (har bara varit där runt påsk och för fjärde juli två ggr typ) och här i Värmskog kan man ju inte riktigt göra det så jag vill verkligen passa på nu. 
  • Detta är ju ganska självklart men jag har alltid velat fira Thanksgiving i USA! Det är min favorithögtid (efter jul) så jag är jättetaggad för det! :)
  • Jag måste åka till Tennessee innan jag åker hem. Sommaren 2012 var den bästa jag upplevt och jag träffade de bästa människorna någonsin. De kommer alltid vara min "extra-familj", så dit måste jag!
  • Obviously så vill jag träffa släkten och alla vänner i NY och NJ!
  • Något som jag vill prioritera är att komma igång med träningen igen, jag kommer få ett gymkort av min familj så det är verkligen något jag kommer satsa på! Ser verkligen fram emot det!
  • Detta är ju hur obvious som helst att jag kommer få göra, men att prova på att köra bil i USA kommer vara en upplevelse. Det där med att högerregeln inte finns och att man får göra en högersväng mot rött ljus i vissa stater (är 95% säker på att det så det är i Cali också) gör det hela lite mer intressant, för att inte glömma att det blir automat där borta!
Nu ska jag fortsätta packa! Ikväll ska jag spendera tid med mina föräldrar då jag har haft så fullt upp med en massa annat att jag knappt ägnat dom någon tid. Imorgon ska jag på hockey och på torsdag så ska jag ut och äta och på fredag åker jag, så jag har inte värst mycket fritid kvar att dedikera till mina stackars föräldrar! 

Börjar bli så fett taggad, ni anar inte!!!








måndag 13 oktober 2014

Minst en månad, om inte två

Idag har jag äntligen börjat packa, for real! Just nu har jag väldigt blandade känslor, efter att ha spenderat hela helgen med några av mina bästa vänner så är det lite jobbigt att tänka att jag snart åker bort från dom. Samtidigt så närmar det sig på riktigt och jag är väldigt taggad för att se hur allt är där borta!

Tänker förkorta min Au Pair morsa till "K" för enkelhetens skull framöver och hur som helst så verkar denna människa underbar. Hela familjen verkar faktiskt riktigt skön och jag tror att jag kommer passa in där bra. Snart bor jag i värsta rikemansområdet i ett stort hus med en egen bil bland norra Kaliforniens fina sjöar, berg och skogar. Jag har ju turen att hälften av alla vi känner i princip har någon koppling till USA och alla har verkligen sagt att jag åker till en utav de vackraste ställena i USA.

Allt detta spelar ju dock ingen roll om jag inte känner att jag tycker om eller passar in i familjen. Jag brukar dock kunna komma överens med de flesta människor och är väl inte helt hatad själv, så jag hoppas att det går bra! Hur som helst så har jag alltid tänkt att jag tänker ge det minst en månad, om inte två. Det tar tid att lära känna människor och komma tillrätta, man måste ge det tid. Så även om jag inte känner mig som hemma direkt så tänker jag inte ge upp för snabbt, its not my style.

Hur som helst, packningen, inte det lättaste jag gjort. Jag vill absolut inte ta med mig för mycket, för det är ändå USA jag åker till. Samtidigt så vill jag inte känna att jag åker dit tomhänt. Jag har dock rest såpass mycket att jag vet att jag inte ska ta med mig en massa onödiga saker. Jag åker ändå hem till en familj liksom, de har det mesta.

Nej, nu får jag nog fortsätta om jag ska hinna bli klar innan fredag! Mer uppdateringar kommer!










torsdag 9 oktober 2014

Vodka och pepparkakor

Tjenare, tänker bara put it out there att bloggen mer och mer kommer handla om min lilla resa för att sen handla om mitt liv i California (obviously). Jag har haft flera som har frågat mig och sagt att jag måste börja blogga igen nu när jag flyttar (kul kul), so yeah, here I am, take it or leave it (you better believe it)

Både igår och idag var jag till tandläkaren så nu är jag redo att åka till landet med ingen gratis tandvård. Igår åkte jag ner till Grums också och jag körde själv för första gången, så jäkla skönt var det! Imorse åkte jag till tandställnings-tandis i Karlstad där de tog bort tandställningen i underkäken och så satte de en ståltråd bakom fyra tänder. Jag har fortfarande världens glugg som ska fixas när jag kommer hem (jag ska få freakin faketänder, vill ha en i guld, det vore asså), men det har ju knappt hänt något angående den på typ två år så det lär säkert dröja 10 år till :))) I alla fall så var det ganska onödigt att ha tandställningen när jag är tvärs över havet då den ändå bara "är där" just nu, ifall något skulle krångla.

Sen så åkte vi och hämtade ut mitt körkort på vägen hem, its so fab! Jag blev faktiskt riktigt nöjd! Annars så har jag försökt organisera mitt liv. Jag har satt på en tvätt då typ 2/3 av mina kläder måste tvättas vilket gör det lite svårare att börja packa, sen har jag mailat pilotskolan samt skrivit till min Au Pair morsa och en annan jag känner i USA. Efter det skrev jag den välbehövliga packlistan då jag verkligen inte visste vart jag skulle börja. Inte så lätt att packa för 7,5 månader har jag kommit fram till. Dock är det skönt att jag åker till ett varmt ställe så jag inte behöver dra med mig en massa tjocka vinterkläder. Asså glädjen över att slippa den svenska vintern är enorm ska ni bara veta.

Annars så är det mest packning som gäller imorgon. Får jag svar från min Au Pair morsa så bokar jag nog min hembiljett från New York imorgon också. Sen så ska jag till en kompis på kvällen och så blir det Boda Borg och sen fest med jobbet på lördag! Söndag ska jag nog till min bästis och baka pepparkakor (något jag måste ha innan jag åker känner jag). Det är planen för min helg just nu i alla fall! Lite komiskt hur jag igår skrev, quote, "(...)jag brukar inte vara den som har fullbokade helger heller precis(...)", lol. 

Är ändå sista helgen i Sverige på ett bra tag, måste få i mig både vodka och pepparkakor innan jag åker!




onsdag 8 oktober 2014

Redo?

Så, är jag redo för att flytta över halva jordklotet om drygt en vecka?

Äntligen så är svaret hundra procent JA. I flera veckor var jag lite smårädd och blev ganska ledsen när jag tänkte på att jag skulle åka bort så länge men nu har det ändrats. Jag har insett att jag inte har någonting kvar här som håller mig tillbaka. Mina vänner vet att jag kommer sakna dom men samtidigt så går de i skolan/jobbar/gör sitt och jag brukar inte vara den som har fullbokade helger heller precis, därför känns det som om det inte riktigt finns någonting kvar för mig här just nu. Sen är det även skönt att veta ungefär när jag kommer hem. Jag har ingen hembiljett än men min reseförsäkring går ut den 8 Juni så det är väl det senaste datumet (om jag inte förlänger det såklart).

Jag känner mig alltså väldigt redo för att komma härifrån. Det som känns "värst" är att jag åker ifrån detta höstväder (sorry friends, jag kommer sakna höstvädret mer liksom haha). Jag älskar hösten samtidigt som jag hatar kylan, så än en gång är känslorna lite blandade. Annars har jag intalat mig själv att jag inte kommer vara borta länge alls, för det känns verkligen inte som det. Jag tror det beror på att jag först inte visste hur länge jag skulle vara borta, men nu när jag har ett ungefärligt datum så känns det inte ens värt att bli ledsen över att åka ifrån vännerna, för jag ser dem snart igen ju! Det hjälper nog ganska mycket att jag är van att mina systrar är borta länge, syrran var borta 9 månader först och sen typ 5 (?) och då märker man hur snabbt tiden går.

En annan grej som hjälper oerhört mycket är att jag ändå åker "hem". Jag har ju en väldigt stark koppling till USA så det är inte precis ett främmande land där jag inte kan språket eller där jag inte kan "levnadsstilen", om ni förstår vad jag menar. Jag skulle tex inte ha en aning om hur samhällsnormerna och reglerna funkar i typ Indien så skulle någon flyga dit mig helt själv så skulle det vara skrämmande, jag och USA go way back liksom! ;)

Tycker det är intressant hur många det är som har sagt något i stil med "Jag fattar inte hur du vågar". Det är som om folk inte tror att jag varit nervös eller rädd inför detta öht. Grejen är att om man väntar för den "perfekta tiden" eller när man känner sig redo...så kommer man aldrig att göra något här i livet! Det är bara att köra på liksom, vad har man att förlora egentligen? Så tänker jag i alla fall.

Att packa är dock en helt annan fråga. Det lär väl hända nästa torsdag kväll eller något det haha. 



Här får ni en snygg cam-bild. Enjoy!









fredag 3 oktober 2014

Turn for the better

Trodde inte att något någonsin skulle gå vägen för mig efter förra veckan, fyfan. Jag hade en så himla kass vecka förra veckan och var så himla deprimerad. Den här veckan har dock varit fabulous än så länge! I tisdags så åkte jag till Stockholm. Mitt tåg gick halv elva men jag hade bara skjuts in vid sju från Värmskog så jag var i stan jättetidigt. Som tur var så passade det så att jag och Fannie mötte upp och hade en mysig frukost tillsammans på stan. Sen så satte jag mig på tåget och åkte till Stockholm och mötte upp min syster som flög ner från Östersund. Vi åkte ut till vårt hotell och tog det lugnt där och gjorde oss i ordning för kvällen. Sen åkte vi bort till Globen för att se älskade Lady Gaga!

Not gonna lie, artisterna som spelade innan Gaga var hemska. De var så fruktansvärt dåliga att jag satt och gapskratta och syrran ville gå därifrån. Sen var det äntligen dags för Gaga och hon var helt fantastisk som vanligt. Hon är så fruktansvärt bra live asså, har verkligen svårt att tänka mig att någon någonsin skulle kunna vara bättre. Grymt var det, hur som helst! Nästa dag åkte vi in till stan och gick mest bara runt i affärer. Mitt tåg gick hem vid halv fyra så vi hade inte så jättemycket tid i stan, men det var lagomt! 

Igår så hade jag uppkörning i Arvika vid 9:00 och äntligen så gick det vägen! Så fruktansvärt gött verkligen! Efter den starten på dagen gick jag till City, tog en runda på stan och så gick jag och gymmade lite. Efter det så träffade jag Elin för en trevlig fika på Nordells och så körde jag sen hem med en smått exalterad bästavän i passagerarsätet.

Nu är det dags för Arvika marten och jag ska nog ut både ikväll och imorn ser det ut som! Sen ska jag nog upp till Sunne i några dagar för lite quality time med bästa Ebba. Blir nog alltså borta i några dagar. Vet inte riktigt hur allt blir men att vara lite spontan är ju bra, right?

Ha det bra!










Bloggarkiv