tisdag 10 mars 2015

Fem saker jag saknar och inte saknar från Sverige och USA

Yes, fem saker som jag saknar och inte (kommer) saknar från Sverige och USA. Att jag saknar familj och vänner i båda länderna är ganska självklart så jag vill nämna lite andra saker istället!

Vad jag saknar från Sverige:

1. Lax. Folk här äter inte värst mycket lax och jag som älskar lax saknar det supermycket!

2. Naturen. Jag är ju ganska bortskämd som råkar ha världens finaste lilla sjö bakom mitt hus i Värmskog. Saknar verkligen alla sjöar samt skogen!

3. Jag saknar det svenska personlighetsdraget där man håller sina starka åsikter för sig själv. Jag blir ganska obekväm när alla slänger ur sig världens åsikter, speciellt när jag inte håller med. Tycker det är skönt att vi svenskar är lite mer reserverade på det sättet.

4. Svensk pizza. Åh vad jag längtar efter en Vesuvio med kebab- eller vitlökssås. Eller en kebabpizza.

5. Festandet. Visst är det ganska lätt att ta sig runt detta med den eländiga 21-årsgränsen, men ändå. Jag saknar svenska hemmafester. Krogen saknar jag inte ett dugg haha.

Vad jag inte ser fram emot att komma hem till:

1. Priserna. Det är absolut nummer ett. Även om USA inte är lika billigt som det var när jag var yngre, så kostar ändå en mascara drygt tre gånger så lite som hemma i Sverige.

2. Klädutbudet. Jag är inte riktigt en Vero Moda och Gina Tricot-tjej. Även om jag blivit mycket mer reserverad med min klädstil genom åren så känner jag fortfarande att jag inte riktigt är redo för att ha samma kläder som alla andra. Tyvärr är ju inte utbudet så stort där hemma.

3. Kylan. Även om jag haft en kallare vinter i år i New York än vad ni hemma har haft (hur sjukt?!) så längtar jag inte till de kalla sommarkvällarna och hur det alltid blir iskallt ute så fort det börjar regna.

4. Detta kommer låta lite konstigt men jag ser verkligen inte fram emot alla vilddjur. Enda sen vi hade en grävling i trädgården förra sommaren som höll på att attackera mig en natt, så vill jag bara att alla slags vilddjur håller sig i en 200 meter radie ifrån mig.

5. Jag har sagt det förut men jag säger det igen - att bo på landet. Jag har blivit bortskämd med det fabulösa storstadslivet...ingen vilken stad som helst heller.

Vad jag kommer sakna från USA:

1. Starbucks och Dunkin' Donuts. Enough said.

2. Detta är väl mer fokuserat på just NYC - men faktumet att man kan beställa vilken slags mat man vill från hela världen är hur najs som helst. Det finns allt. Maten över huvud taget kommer jag att sakna. Det är ju ändå det vi är kända för och det finns ju en anledning.

3. Faktumet att man kan ge tillbaka saker utan kvitton och till och med utan prislappen på ibland. Otroligt befriande när man inte sparar kvitton som jag och sen ångrar sig.

4. Att det är helt acceptabelt att gå ut i mjukisbyxor och till och med pyjamasbyxor. Folk klär sig bekvämt här och ingen bryr sig om man ser ut som en hobo. Väldigt befriande måste jag säga.

5. Restaurangutbudet. Så otroligt mycket mer utbud. Jag äter ute väldigt sällan hemma för det finns ju inget ställe som är riktigt bra. Här är det bra och mycket mat och det är hyfsat billigt på de flesta ställena.

Vad jag inte kommer sakna från USA:

1. Varenda gång jag kommer hit så är det lika irriterande. Jag tål inte hur alla alltid ska fråga hur man mår. Det räcker inte med en gång när man först kommer in i affären utan varenda människa du passerar som jobbar i affären verkar behöva säga "Hi how are you?". Sen så räcker det faktiskt med att man bara säger ett enkelt "Hi" tillbaka, du behöver inte precis svara på frågan...men det är ändå irriterande, speciellt när man är på dåligt humör.

2. Trafiken. Herregud.

3. Faktumet att skatten inte är inräknat i priset från första början. Jag glömmer bort det varenda gång jag ska köpa något och blir alltid irriterad när jag förberett mig att betala ett visst pris och sen så blir det alltid mer väl framme i kassan. Sen så är det även annorlunda överallt så jag har inte ens brytt mig om att försöka räkna på det.

4. Asså finns det något värre än amerikanskt kaffe? Svar: nej.

5. Något jag haft ganska lite av här är ett privatliv. Det är ju ganska svårt när man konstant bor i andra människors hus. Här har jag mitt egna rum vilket är otroligt skönt men samtidigt så vill jag ju spendera tid med alla här så det är inte så ofta man är ensam. Jag trivs att vara det så jag längtar tills jag är hemma och spendera en hel dag uppe på mitt rum haha...nästan lite sorgligt att erkänna.Det finns väldigt mycket positiva och negativa saker jag skulle kunna skriva om när de kommer till båda ställen. Hoppas ni tyckte det var lite kul (intressant?) i alla fall! Har inte så mycket nytt att rapportera om, ska klippa mig imorn! Har fått nog av att ha den här konstiga längden och så slitet hår, så det är dags att bli av med lite.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar