fredag 8 april 2016

Min Superpower

Jag kollade på ett avsnitt av Modern Family typ förra veckan. Kommer inte ihåg exakt vilket det var men det handlade om att ena pappan, Phil, försökte överkompensera och hjälpa alla med allt (vilket såklart slutade med att allt gick åt helvete istället) efter att han blivit rädd och sen kände att han skämt ut sig framför sin familj (i stora drag). Det hela slutade med att någon sa till honom att han inte behöver vara något han inte är och att han inte behöver bevisa att han är smartast eller starkast eller roligast för att hans "superpower" är att han får alla att känna sig bekväma runt honom och att han får folk att öppna upp och prata med honom.

Jag kände verkligen att jag kunde relatera till det där så himla väl. Något som jag älskar mest med mig själv och med min personlighet är just det att jag får folk runt omkring mig att känna sig bekväma med att vara sig själva. Jag tror att det är pga att jag själv, 95% av tiden, är den som släpper loss och bara är mig själv. Jag är själv ganska högljudd och galen och jag tror det gör att folk runt omkring mig känner att det är okej att också slappna av och inte ta sig själv så seriöst hela tiden. Livet blir så mycket roligare om man inte bryr sig så mycket om ens "image".

Jag kommer ihåg flera tillfällen i skolan, i alla årskurser, att om någon i klassen var ledsen över något, så kom de ofta och pratade med mig, även om vi inte var så nära kompisar. Eller så har det varit så att jag varit den enda som gått fram till dem och frågat hur det är och att jag varit den enda de öppnat upp och pratat med. Eller så har jag varit den enda som de velat ha en kram från, bara en sån sak. Jag har inte reflekterat över det så mycket förrän på senare tid men ju mer jag tänker på det desto mer känner jag att det verkligen är något jag inte ska ta för givet.

Jag hoppas att det är ett personlighetsdrag som jag aldrig kommer att förlora. Jag vet inte riktigt själv vad det är som gör att så många vågar prata med mig och vågar vara sig själva. Egentligen skulle jag vilja tro att det är någon slags aura runt omkring mig som gör att folk känner ett lugn och en bekvämlighet....men jag tror att vi båda vet att egentligen handlar det om vetskapen att vad du är gör eller säger så kommer du aldrig kunna vara galnare eller konstigare än jag.

A sacrifice Im willing to make. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar