måndag 24 november 2014

Hej från New York

Hejsan! Förlåt för seg uppdatering, har inte haft tiden eller orken.

Hur som helst så gick hela resan hit bra. Jag var på flygplatsen i Sacramento tidigt, drygt 4 h för tidigt men det var helt okey. Kunde ta min tid och satt och skrev med mamma och kompisar, samt skrev några email. Första flyget var bara drygt 1,5 h så det var inga problem. Landade i Phoenix, Arizona och hade inte så jättemycket tid men det slutade med att vi lyfte drygt 30 minuter senare eftersom flyget var fullt och folk var allmänt sega. Fyra timmar senare så landade jag i vackra New York. Älskar att komma in över storstäder när det är natt, så fint med alla miljontals ljus!

I fredags så åkte jag och min kusin till ett gigantiskt shoppingcenter som jag har varit till några gånger förut, finns alla bra affärer där. Försöker dock hålla fast vid mina pengar lite nu när jag inte har någon inkomst längre så jag köpte bara ett par mjukisbyxor från PINK. Behöver lite varmare kläder nu när jag kommit hit eftersom jag i princip bara packade sommarkläder, får dock låna hur mycket som helst från min kusin och min moster så det är skönt. Har varit runt -1 två dagar men nu har det blivit mycket mildare igen.

I lördags så började vi dagen med att jag och min kusin fick oss en mani/pedi. Hjälpte sen henne att packa och sen så åkte vi till hennes lägenhet där hon snart flyttar in med hennes pojkvän. Var kul att få se området och stället där hon kommer bo. Sen så åkte vi tre till Old Navy, Target och sen till Radio Shack. Jag köpte ett par långa träningstights från Target eftersom alla mina är 3/4 byxor och det så pass kyligt här att jag behöver långa. Fixade även så jag har en amerikansk mobil så att jag inte är helt hjälplös om någonting händer.

Igår så skypeade jag med Karelius i ett par timmar och sen så skypeade vi båda familjer tillsammans en stund. Efter det så satt jag och skrev mitt amerikanska CV typ och sen så letade jag jobb. Många affärer letar efter folk nu inför jul-säsongen. Har i alla fall ansökt till tre jobb än så länge, så vi får väl se vad som händer. Jag fortsätter leta hela tiden typ och tänker bara ansöka till allt jag kan och se vad som händer! Har ju tur att jag är medborgare så att jag faktiskt kan jobba. Har även blivit frågad att typ vakta en hund fyra dagar när några vi känner är borta, så jag kanske gör det för att få lite fickpengar.

Vi får helt enkelt se vad som händer! Just nu är jag bara överlycklig att jag har lagt allt det som hänt bakom mig och gått vidare. Är så himla glad över att jag är här bara och att jag hade möjligheten att komma hit till min släkt! Ska nog in till stan någon dag snart och då följer kameran med så att jag kan uppdatera er med bilder. Dock har väl alla redan sett hur New York ser ut men hur som helst så ser jag fram emot att visa er alla "mitt nya hem" och hur mitt liv här är.

Hoppas det är bra med er alla!


1 kommentar:

  1. Jag fattar inte skulle inte du vara au pair i kalifornien eller nåt sådant? =P

    SvaraRadera

Bloggarkiv